Menukort Oktober - Plejecenter

God appetit  ! ​

Tirsdag den 1.​

Fiskedag

Hovedret: Stegt fiskefilet med øko citroner, let remoulade og dampet porre. Hertil hvide kartofler og hakket persille.

Dessert: Syltet fersken i sirup med makronflødeskum

Onsdag den 2.​

Forret: Cremet toskansk tomatsuppe med godt brød

Hovedret: Kogt spidsbryst med peberrodssauce, smørdampet rosenkål og danske kartofler med grønt drys 

Torsdag den 3.​

Hovedret: Hamburgerryg med grønlangkål, sennep, og let brunede kartofler*

Dessert: Frugtsalat med råcreme​

Fredag den 4.​

​Forret: Fyldig blomkålsuppe med lun flute

Hovedret: Kamfilet i baconsvøb med æble og løgkompot, karotter, kartoffelmos og sky sauce*

Lørdag den 5.​

​​Hovedret: Kalvefrikadeller tilsmagt med Provenceurter, let-stuvet hvidkål og kartofler med persille

Dessert: Karamelfromage med nødder i krokant

Søndag den 6.

​Hovedret: Nakkesteg stegt som vildt med bagte persillerødder, små kartofler og waldorfsalat samt sauce på stegeskyen*

Dessert: Pandekager med jordbærsyltetøj og flødeskum

Mandag den 7.​

​Hovedret: Oksekødboller i kraftig tomatsauce med fuldkornspasta, bønner og parmesan

Dessert: Solbær og ribs som grød med mælk og fløde

Tirsdag den 8.​

Fiskedag

Forret: Græskar Hokkaidosuppe med creme fraiche og ristede kerner

Hovedret: Fiskefrikadeller med karry og gurkemeje, spidskål med dild, fiske sauce og små kartofler

Onsdag den 9.​

Efterårsmenu

Hovedret: Svampefarseret Perlehønebryst med rodfrugtegratin, serveret med pommes røsti og portvin creme sauce

Dessert: Æblekage i luksusudgave med mandler og marcipan samt let flødeskum​

Torsdag den 10.​

​Forret: Italiensk minestronesuppe med groft brød

Hovedret: Forloren hare med vildt sauce, selleri og tyttebærsalat samt hvide kartofler*

Fredag den 11.​

​Hovedret: Dansk hakkebøf med bløde

løg og svampe, skysauce, søde majs, asier og kartofler

Dessert: Frisk ymerfromage med hindbærkompot

Lørdag den 12.​

​Hovedret: Ungarsk gullasch med røget paprika, syltede agurker og rodfrugt-kartoffelmos samt fint hakket persille

Dessert: Efterårsæbler som trifli med flødeskum

Søndag den 13.​

Hovedret: Krydderurtestegt culotte med grønne bønner og svampe, rødvinssauce og flødebagte kartofler

Dessert: Frugtgrød på skovbær og vanilje serveret med kold fløde

Mandag den 14.​

​Hovedret: Klassisk italiensk lasagne med blandede salater og godt brød

Dessert: Regnbue-is med bærkompot

Tirsdag den 15.​

Fiskedag

Forret: Tartelet med hønsekød og champignon i velouté sauce

Hovedret: Gratineret sejfilet med urter i hvidvinssauce, serveret med kartofler og dild

Onsdag den 16.​

Hovedret: Kalkun i orange cremesauce med glaserede gulerødder, serveret med små ovnbagte timiankartofler

Dessert: Modne danske og udenlandske oste med kiks og druer

Torsdag den 17.​

​Forret: Cremet ærtesuppe med lun flute

Hovedret: Wok med brystkød, fennikel, ingefær, forårsløg, mild chili og soja.

Serveret med hvedenudler og grønt drys

Fredag den 18.​

​Forret: Laksetærte med spinat og små tomater

Hovedret: Græske frikadeller med stegte auberginer, tzatziki, pandesauce og stegte kartofler*

Lørdag den 19.​

Hovedret: Stegt kylling á la Firenze med squash, tomater og oliven. Hertil rosmarin kartofler og sauce tilsmagt med Marsala

Dessert: Mokkafromage med vanilje-flødeskum

Søndag den 20.​

​Hovedret: Braiseret spoleben i sauce på fonden med salat af selleri og gulerødder i citrondressing, hertil danske kartofler og persille*

Dessert: Mousse på belgisk chokolade med orangeflødeskum

Mandag den 21.​

​Forret: Jordskokkesuppe med æbler og let saltede mandler

Hovedret: Boller i selleri med kartofler og salat af grønkål med granatæble

Tirsdag den 22.​

Fiskedag

Hovedret: Bagt Sandart med hvidløgsstegte scampi-rejer, citronsauce, julienneurter og råstegte kartofler

Dessert: Lun hyldebærsuppe med øko citroner og tvebakker 

Onsdag den 23.​

Forret: Ristet brød med sauterede efterårssvampe og portvins-løg

Hovedret: Svinekød i sur sød sauce med ananas, rødløg og peberfrugter. Serveret med løse ris og stærk mango chutney*

Torsdag den 24.​

​Hovedret: Krebinetter af kalvekød med pommes sauté, ærter, sky sauce og grøn salat

Dessert: Rabarber crumblekage med havregryn og rørsukker

Fredag den 25.​

Forret: Kartoffelsuppe med porre og godt brød

Hovedret: Flæskesteg med hjemmelavet rødkål, skysauce og danske kartofler*

Lørdag den 26.​

​Hovedret: Braiseret kalvekød med efterårsurter og let kartoffelmos.

Hertil spinatsalat med balsamico

Dessert: Italiensk Panna cotta med brombær kompot

Søndag den 27.​

Forret: Hønsekøds-suppe med urter, boller og godt brød

Hovedret: Mørbrad i tomatfløde med hvide kartofler og broccolisalat med nødder og tranebær*

Mandag den 28.​

​Forret: Andepaté med syltede valnødder, salat og ristet brød

Hovedret: Amerikansk oksefarsbrød med peberfrugter serveret med lun savoykål med æbler og bacon drys. Hertil ovnbagte kartofler

Tirsdag den 29.​

​Fiskedag

Hovedret: Bagt torskefisk med spinat á la creme og danske kartofler med dild. Hertil grønne salater

Dessert: Æblegrød med mælk, fløde og strøsukker

Onsdag den 30. 

​Forret: Let tunmousse på sprøde salater med godt brød

Hovedret: Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og hjemmesyltede rødbeder*

Torsdag  den 31. 

​Hovedret: Kylling i mild karry med løg, bagte græskar og løse ris

Dessert: Citronfromage på øko citroner med flødeskum

* = dele af menuen indeholder svinekød

​Fonden Lions Park Søllerød

CVR: 10405017 

Lions Park Søllerød, Seniorcenter​

Lendemosevej 4
2850 Nærum 


Tlf.: 45 58 25 00

​Lions Park Søllerød, Plejecenter

Mariehøjvej 23
2850 Nærum


Tlf.: 45 58 25 25