Oktober 2020
Tors 1.
Forret: Blomkålsuppe med æble og kardemomme samt flute
Hovedret: Orange marineret kalkun med cremesauce, glaserede gulerødder,
og små ovnbagte timiankartofler
Fre 2.
Hovedret: Svinekød i sur sød sauce med ananas, rødløg og peberfrugter. Serveret med løse ris og stærk mango chutney*
Dessert: Modne danske og udenlandske oste med kiks og druer
Lør 3.
Forret: Andepaté med syltede valnødder, salat og ristet brød
Hovedret: Mørbrad i tomatfløde med hvide kartofler og broccolisalat
med nødder og tranebær*
Søn 4.
Hovedret: Braiseret kalvekød med efterårsurter og let kartoffelmos.
Hertil spinatsalat med balsamico
Dessert: Italiensk Panna cotta med brombær kompot
Man 5.
Forret: Cremet toskansk tomatsuppe med brød bagt med olivenolie
Hovedret: Amerikansk oksefarsbrød med peberfrugter serveret med savoykål
æbler og bacon drys, hertil ovnbagte kartofler
Tirs 6.
Fiskedag
Hovedret: Ising medaljon med laks, porre, hvidvins cremesauce og ris
Dessert: Mokkafromage med vanilje-flødeskum
Ons 7.
Forret: Hønsekøds-suppe med urter, boller og godt brød
Hovedret: Græske kalvefrikadeller med stegte auberginer, tzatziki, pandesauce
og stegte kartofler
Tors 8.
Hovedret: Sprængt nakke med lys sovs, kartofler, gulerødder og blomkål*
Dessert: Frugtsalat med råcreme
Fre 9.
Forret: Cremet ærtesuppe med lun flute
Hovedret: Boller i selleri med kartofler og salat af grønkål med granatæble*
Lør 10.
Hovedret: Perlehønebryst med rodfrugtegratin, serveret med pommes røsti
og portvins cremesauce
Dessert: Mousse på belgisk chokolade med orangeflødeskum
Søn 11.
Forret: Svampe og Jordskokkesuppe med æble og godt brød
Hovedret: Langtids stegt kamfilet med løgkompot, karotter, kartoffelmos og sky sauce*
Man 12.
Hovedret: Oksekødboller i kraftig tomatsauce med pasta, bønner og parmesan
Dessert: Syltet fersken i sirup med makronflødeskum
Tirs 13.
Fiskedag
Forret: Ristet pastinaksuppe med æbler og italiensk brød
Hovedret: Bagt torskefisk med spinat á la creme og danske kartofler med dild. Hertil grønne salater
Ons 14.
Hovedret: Fyldig kyllinge-Hotpot med kål, kartofler, kokosmælk og mandelflager
Dessert: Pæretærte med vaniljeis
Tors 15.
Forret: Rødbedesuppe med cashewtopping og brød
Hovedret: Kogt spidsbryst med peberrodssauce, smørdampet rosenkål
og middagskartofler med grønt drys
Fre 16.
Hovedret: Frikadeller tilsmagt med Provenceurter, pandesauce, sauteret hvidkål
og kartofler med persille
Dessert: Hofdessert med henkogt frugt
Lør 17.
Hovedret: Dansk hakkebøf med bløde løg, skysauce, søde majs, asier og kartofler
Dessert: Efterårsæbler som trifli med flødeskum
Søn 18.
Hovedret: Krydderurtestegt culotte med grønne bønner og svampe, rødvinssauce
og flødebagte kartofler
Dessert: Frugtgrød på skovbær og vanilje serveret med kold fløde
Man 19.
Forret: Aspargessuppe med fløde og flute
Hovedret: Hamburgerryg med grønlangkål, sennep, asier og stegte kartofler*
Tirs 20.
Fiskedag
Hovedret: Fiske-deller med karry og gurkemeje, hertil spidskål
med dild, fiske sauce og små kartofler
Dessert: Rabarber crumblekage med havregryn og rørsukker
Ons 21.
Forret: Tartelet med hønsekød og champignon i velouté sauce
Hovedret: Klassisk æggekage med tomater, agurk, bacon og purløg
Tors 22.
Kød fri dag
Hovedret: Vegetarlasagne med ricotta og urter, serveret med salat og godt brød
Dessert: Hindbærdessert med yoghurt
Fre 23.
Forret: Tun og kapers som mousse på sprøde salater med godt brød
Hovedret: Stegt flæsk med persillesauce, hvide kartofler og hjemmesyltede rødbeder*
Lør 24.
Forret: Laksetærte med spinat og små tomater
Hovedret: Stegt italiensk kylling med squash, tomater og oliven.
Hertil rosmarin kartofler og sauce tilsmagt med vin
Søn 25.
Hovedret: Braiseret spoleben i sauce på fonden med salat af selleri og gulerødder i citrondressing, hertil danske kartofler og persille
Dessert: Æblegrød med mælk, fløde og strøsukker
Man 26.
Forret: Græskar suppe med creme fraiche og ristede kerner
Hovedret: Chili con carne med ris, cremefraiche og frisk chili
Tirs 27.
Fiskedag
Hovedret: Sennepsmarineret laks med spinat og persillerod serveret med pasta og cremet bouillonsauce
Dessert: Lun hyldebærsuppe med øko citroner og tvebakker
Ons 28.
Forret: Kartoffelsuppe med porre og godt brød
Hovedret: Ungarsk gullasch med røget paprika, syltede agurker
og rodfrugt-kartoffelmos
Tors 29.
Forret: Ristet brød med sauterede efterårssvampe og portvins-løg
Hovedret: Krebinetter af kalvekød med pommes sauté, ærter, sky sauce og salat
Fre 30.
Hovedret: Kylling i mild karry med løg, bagte græskar og løse ris
Dessert: Citronfromage på øko citroner med flødeskum
Lør 31.
Forret: Snitte med Gravad laks, ræve dressing og godt brød
Hovedret: Flæskesteg med hjemmelavet rødkål, skysauce og danske kartofler*
Vi glæder os til at se jer
Forbehold for ændringer i menuplanen
*= retten indeholder svinekød