Menukort Juni - Plejecenter

Lørdag den 1.​

Forret: Quiche med små nye porrer og frisk salat

Hovedret: Hønsefrikasse med hvide kartofler, persille og surt

Søndag den 2.

Hovedret: Club skinke marineret med Provence krydderurter*

serveret med stuvede gulerødder og smørstegte små kartofler

Dessert: Koldskål med råsyltede rabarber, vanilje og kammerjunkere 

Mandag den 3.​

Forret: Cremet aspargessuppe med flute

Hovedret: Frikadeller med ærter og kold kartoffelsalat med radiser og purløg*

Tirsdag den 4.​

Fiskedag

Hovedret: Stegt fiskefilet med smørsauce, citron, hvide kartofler og dampet porre

Dessert: Syltet fersken med makroner og flødeskum

Onsdag den 5.​

Hovedret: Dansk bøf med bløde løg og agurkesalat.

Hertil hvide danske kartofler og mørk skysauce

Dessert: Rabarbertrifli med flødeskum og vanilje

Torsdag den 6.​

Forret: Cremet blomkålsuppe med persilleolie og croutoner

Hovedret: Kalkun-medallioner med kål i mild soya. Hertil ris og asiatisk skysauce

Fredag den 7.​

Hovedret: Spaghetti Bolognese med parmesan og pyntegrønt

Dessert: Pandekager med strøsukker og syltetøj

Lørdag den 8.​

Hovedret: Stegt kyllingelår med dampede gulerødder, skysauce og dildkartofler

Dessert: Citronfromage med flødeskum

Søndag den 9.​

Pinsedag

Forret: Salat med tun og oliven á la Nicoise

Hovedret: Orangemarineret kamsteg med grønne bønner,

hvide kartofler og orange skysauce*

Mandag den 10.​

​2. Pinsedag

Hovedret: Rosa stegt ungkvæg med spæde grønsager, svampe,

skalotteløgssky og nye kartofler

Dessert Alliancegrød med fløde

Tirsdag den 11.​

Fiskedag

Forret: Hummersuppe tilsmagt med cognac og fløde. Hertil dejligt brød

Hovedret: Fiskefilet Florentine med spinat, hvidvinssauce, citron og råkostsalat. Hertil hvide kartofler med persilledrys

Onsdag den 12.​

Hovedret: Flødepaprika med svinekød, cocktailpølser,

og let kartoffelmos med pyntegrønt*

Dessert: Appelsinfromage med pyntebær 

Torsdag den 13.​

Forret: Bagt kartoffel med skinke i creme fraiche

Hovedret: Klassisk æggekage med tomat, agurk, purløg og bacon. Hertil groft rugbrød, smør og sennep*

Fredag den 14.​

Hovedret: Krebinetter med stuvede gulerødder og selleri. Hertil hvide kartofler med krydderurtedrys*

Dessert: Mokka-fromage med flødeskum

Lørdag den 15.​

​Valdemarsdag

Forret: Matjes filet med små nye kartofler og dild

Hovedret: Hamburgerryg med spinat i fløde og nye dampede gulerødder.

Hertil små kartofler*

Søndag den 16.​

Hovedret: Unghanebryst med stuvet spidskål og ærter.

Hertil nye kartofler med persille

Dessert: Jordbærkoldskål med kammerjunkere

Mandag den 17.​

Forret: Cremet champignonsuppe med friskbagt brød

Hovedret / Ønskemenu: Wienerpølse med gammeldags lun kartoffelsalat med løg. Hertil ristet rugbrød og stærk sennep*

Tirsdag den 18.​

​Fiskedag

Forret: Toskansk tomatsuppe med urter og små ostebrød

Hovedret: Fiskefrikadeller med rejer, let remoulade, blomkålssalat og hvide kartofler

Onsdag den 19.​

Grillaften

Hovedret: Grillet revelsben og pølser med kold kartoffelsalat, grilltomater, brød og dressinger*

​Dessert:​ Hindbærgrød med fløde

Torsdag den 20.​

Hovedret: Ribbensteg med rabarberkompot, skysauce og hvide kartofler*

Dessert: Frisk stikkelsbærgrød med fløde

Fredag den 21.​

Forret: Honningmelon med gårdskinke*

Hovedret: Kyllingeboller i mild karry med løse ris, mango chutney og æbler.

Lørdag den 22.​

Forret: Bruchetta med tomater, hvidløg og ost

Hovedret: Gammeldags oksesteg med bønner, waldorfsalat, rødvinssauce og stegte små kartofler

Søndag den 23

Sankt Hans Aften

Hovedret: Kalvesteg marineret i italienske krydderurter. Hertil stegte squash og auberginer med hasselbagte kartofler og rosmarinsauce.

Dessert: Jordbær & rabarbertærte med cremefraiche serveret med et glas mousserende vin

Mandag den 24.​

Forret: Broccolisuppe med honningristede solsikkekerner og friskbagt brød

Hovedret: Karbonader med svampe og porrer. Hertil let kartoffelmos, løgsauce og persille*

Tirsdag den 25.​

Fiskedag

Hovedret: Frisk røget makrel med kold kartoffelsalat, radiser, agurk og purløg

Dessert: Vafler med syltetøj, flødeskum og chokoladeknapper

Onsdag den 26.​

Forret: Hønsekødsuppe med urter og brød

Hovedret: Forloren hare med tomatflødesauce, tyttebær,

sellerisalat og hvide kartofler*

Torsdag den 27.​

Hovedret: Skinkeschnitzel med let stuvede asparges, gulerødder og ærter.

Hertil brasede kartofler*

Dessert: Modne danske og udenlandske oste med kiks og druer

Fredag  den 28.​

Forret: Salat Caprese med tomater, mozzarella, rødløg og basilikum

Hovedret: Kryddermedister med hvidkålssalat tilsmagt med mynte.

Hertil hvide kartofler og sennepssauce*

Lørdag den 29.

Hovedret: Stegt kylling med rabarberkompot, agurkesalat, skysauce

og hvide kartofler

Dessert: Is med jordbær og hindbær coulis

Søndag den 30. ​

Forret: Kartoffelsuppe med porre, sprød bacon, radiser og purløg

Hovedret: Kamsteg med fennikelfrø, nye kartofler, persille og oliventapenade.

Hertil frisk rødkålssalat med appelsin og æbler*

* = retten indeholder svinekød

​Fonden Lions Park Søllerød

CVR: 10405017 

Lions Park Søllerød, Seniorcenter​

Lendemosevej 4
2850 Nærum 


Tlf.: 45 58 25 00

​Lions Park Søllerød, Plejecenter

Mariehøjvej 23
2850 Nærum


Tlf.: 45 58 25 25