Menukort Juli - Plejecenter

Velbekomme ! ​

Mandag den 1.​

Forret: Frisk ærtesuppe med peberrod og godt brød

Hovedret: Kalkun som Forloren hare med kalkunbacon, stegt broccoli, ribsgelé og cremet skysauce. Hertil hvide kartofler​

Tirsdag den 2.​

Fiskedag

Hovedret: Brosme-filet bagt med persillepesto, smørdampet sommerporre, hvidvinssauce og nye kartofler

Dessert: Gammeldags æblekage med flødeskum

Onsdag den 3.​

Hovedret: Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder hertil hvide kartofler og syltet asier*

Dessert: Rabarberkage med vaniljecreme

Torsdag den 4.​

Hovedret: Mexicansk kyllingetærte med chorizo og bund af søde kartofler. Hertil salatbar

Dessert: Fersken med makronflødeskum

Fredag den 5.​

​​Grillmenu

Forret: Spansk kold Gazpacho suppe med grillet hvidløgsbrød

Hovedret: BBQ revelsben, kyllingebryst og slagter Franks krydder grillpølser.

Hertil let kartoffelsalat og frisk Cole Slaw

Lørdag den 6.

Hovedret: Herregårdsbøf med bagte søde løg, brasede kartofler, bønner og bearnaise sauce

Dessert: Pære Belle Helene med vaniljeis og chokolade sauce

Søndag den 7.​

Forret: Tomatsalat Caprese med mozzarella og basilikum

Hovedret: Kalv Sauté Marengo braiseret i sky med hvidvin, løg, tomat og ristede svampe. Hertil nye kartofler og fint hakket persille

Mandag den 8.​

Forret: Thaisuppe med kokosmælk og bambusskud samt grillet pitabrød

Hovedret: Koteletter i fad med svampe i cremesauce. Hertil hvide kartofler med persille og spæde dampede gulerødder*

Tirsdag den 9.​

Fiskedag

Hovedret: Torvefisk bagt i fade med æbler og citron. Hertil fine ærter, tomatsauce og ris

Dessert: Ymerfromage med let syltet ribs

Onsdag den 10.​

Forret: Tunmousse på hjertesalat og friskbagt brød

Hovedret: Stegt kalvelever med bløde løg, timiankartofler, bagte rodfrugter og skysauce

Torsdag den 11.​

Hovedret: Grillet frankfurter med kold kartoffelsalat, danske agurker og tomater. Serveret med stærk sennep og BBQ dressing*

Dessert: Solbær og ribs som sommergrød med fløde

Fredag den 12.​

Forret: Vegetarisk cremet pasta salat med urter i brunoise, kørvel og

ristede kerner

Hovedret: Kalkunsteak med bagt fennikel og nye løg med top. Serveret med kraftig tomatsauce og hvide kartofler

Lørdag den 13.​

Forret: Fersk røget laks med grønne asparges og dildcreme

Hovedret: Stegt kyllingebryst Danoise med rabarber, agurkesalat, nye kartofler sky sauce og hakket persille  

Søndag den 14.​

Hovedret: Frilands-flæskesteg med sommergrønt, skysauce og frisk agurkesalat. Hertil nye kartofler*

Dessert: Alliancegrød på sommerbær med kold fløde​

Mandag den 15.​

Forret: Cremet kartoffel- og porresuppe med flute

Hovedret: Moussaka med oksekød. Hertil græsk salat og mild tzatziki

Tirsdag den 16.​

Fiskedag

Hovedret: Stegt Rødfisk med danske beder vendt i sesam og sojadip. Hertil bagte persillerødder med tatarsauce og hvide kartofler

Dessert: Vafler med vanilje-is og pyntebær

Onsdag den 17.​

Forret: Fiskerillette med agurk, kørvel og dild på hjemmebagt brød

Hovedret: Honningmarineret kalkun med broccoli-slaw, hertil hvide kartofler og orange skysauce

Torsdag den 18.​

Hovedret: Skinkeschnitzel med grillet peberfrugter, stegte kartofler, bearnaise og hovedsalat med mormor dressing*

Dessert: Brombærdessert med vanilje og citron

Fredag den 19.​

Forret: Vegetarisk Minestronesuppe med godt brød

Hovedret: Chili con carne med mørkt øl og chokolade, ris, chili og creme fraiche

Lørdag den 20.​

Hovedret: Sommerkalv som flødegullasch med nye løg, let kartoffelmos og friskhakket persille

Dessert: Koldskål tilsmagt med vanilje og øko citron med kammerjunkere

Søndag den 21.​

Forret: Rejecocktail med Thousand Island dressing og hjemmebagt brød

Hovedret: Braiseret lammebov med sommer grønt, dild og ærter. Serveret med nye kartofler og salvie skysauce

Mandag den 22.​

Forret: Kold sommersuppe med radiser, purløg, estragon og lunt flute.

Hovedret: Medister med stuvet blomkål og persille. Hertil nye kartofler og sky sauce*

Tirsdag den 23.​

Fiskedag

Forret: Hønsesalat med ananas på små salater

Hovedret: Stegt fladfisk i filet med persillesauce, nye kartofler og frisk råkostsalat med øko citron

Onsdag den 24.​

Hovedret: Kyllingeboller i fløde på svensk manér med mos og tyttebær

Dessert: Udvalg af danske og udenlandske oste med druer og kiks

Torsdag den 25.​

Forret: Tærte med små cherrytomater og grønne courgetter, samt lille salat.

Hovedret: Sommer gryderet med kalkun, gulerødder, blomkål og fine ærter. Hertil hvide kartofler og fint skåret purløg

Fredag den 26.​

Hovedret: Krydderurte-frikadeller med middelhavs-kartoffelsalat og majs vendt med smør*

Dessert: Citronfromage med lime fløde

Lørdag den 27.​

Forret: Søde meloner med gårdskinke og basilikums pesto

Hovedret: Oksefilet med grilltomater, smørdampede bønner og rødvinssauce. Hertil små nye kartofler bagt med frisk timian

Søndag den 28.​

Hovedret: Simre kalvekød i frikassé med selleri, ærter og asparges. Hertil høvlet peberrod, persille og hvide danske kartofler.

Dessert: Jordbær med frisk fløde

Mandag den 29.​

Forret: Fyldig broccoli-couscoussalat med sød kartoffel, mynte og hytteost

Hovedret: Bagte kartofler med fyld af varmrøget laks, cremefraiche og dild. Serveret med salat af baby spinat, små karotter og edamamebønner,  

Tirsdag den 30. 

Fiskedag

Forret: Spicy majssuppe med søde peberfrugter og korianderdrys

Hovedret: Fiskefrikadeller rørt med friske krydderurter. Hertil let dampet sommerspidskål, fiskesauce med dild og hvide kartofler

Onsdag  den 31. 

Hovedret: Nakkesteg med timian og hvidløg. Serveret med dampet dansk blomkål nye kartofler og smørpisket sauce. *

Dessert: Søde meloner med rysteribs​

* = dele af menuen indeholder svinekød

​Fonden Lions Park Søllerød

CVR: 10405017 

Lions Park Søllerød, Seniorcenter​

Lendemosevej 4
2850 Nærum 


Tlf.: 45 58 25 00

​Lions Park Søllerød, Plejecenter

Mariehøjvej 23
2850 Nærum


Tlf.: 45 58 25 25