Menu Februar - Plejecenter

God appetit ! ​

Lørdag den 1.​

Forret: Persillerodssuppe med letsaltet agurk og godt brød

Hovedret: Krydderurtestegt kalv med bagte vinterurter, ristede kartofler, persille og portvinssauce​

Søndag den 2.​

Hovedret: Kyllingebrystfilet med sauteret spinat og løg, pestokartofler og

revne gulerødder med rosiner

Dessert: Let chokoladekage med mynte creme fraiche 

Mandag den 3.​

Forret: Okse-kraftsuppe med små kalveboller og urter

Hovedret: Klassiske frikadeller med kold kartoffelsalat, purløg 

og fine ærter*​

Tirsdag den 4.​

Fiskedag

Hovedret: Dampet torvefisk med hvidvinssauce, søde porrer,

løse ris, dild og salat

Dessert: Citrusfromage med frisk bærcoulis

Onsdag den 5.​

​​Forret: Løgsuppe med edamamebønner og ostebrød

Hovedret: Spaghetti meat balls med tomatsauce, italiensk brød og salat

Torsdag den 6.

​Hovedret: Ristaffel med svinekød i karry og tilbehør*

Dessert: Frisk ananasfromage

Fredag den 7.​

​Forret: Broccolisuppe med hvide bønner, fløde og koldhævet brød

Hovedret: Kalve-krebinetter med rosenkål, brasede kartofler

og bearnaise sauce

Lørdag den 8.​

Hovedret: Oksesteg med cremet pebersauce og kartoffel-selleri puré.

Hertil sauteret spinat og sprød salat

Dessert: Yoghurtdessert med syltede hindbær

Søndag den 9.​

​Hovedret: Rullesteg med svesker, skysauce, ribsgelé, gulerødder

og kartofler med persille*

Dessert: Chokolademousse på mørk belgisk chokolade

Mandag den 10.​

Forret: Gulerodssuppe med porrepynt og rugstave

Hovedret: Hakkebøf med bløde løg, pandesauce, kartofler, rødbeder og

kålsalat med appelsiner

Tirsdag den 11.​

Fiskedag​

Hovedret: Bagt torske-fisk med kartoffel og blomkålsmos, hertil mild

sennepssauce, haricots verts og brøndkarse

Dessert: Hofdessert med bananer og kys 

Onsdag den 12.​

Forret: Vegetarisk Thai-suppe med urter og hvidløgsbrød

Hovedret: Braiseret nakkekam i lys champignonsauce med spidskål og kartofler vendt i persille*

Torsdag den 13.​

Hovedret: Ris og Gris med teriyaki sauce, bønner, forårsløg, sesam og broccoli*

Dessert: Æblegrød med mælk, fløde og sukker

Fredag den 14.​

​Forret: Kartoffel-porresuppe med sprødt bacon, persille og godt brød

Hovedret: Lasagne med svampe, rodfrugter og mozzarella serveret med salatbuffet

Lørdag den 15.​

​Hovedret: Ribbensteg med rødkål, agurkesalat, kartofler og skysauce*

Dessert: Fromage tilsmagt med stærk kaffe og chokolade 

Søndag den 16.​

Hovedret: Flødebagte rodfrugter med timian og kylling (One pot)

hertil røsti-kartoffel og sprøde salater

Dessert: Bærtrifli med vaniljecreme og chokoladestykker

Mandag den 17.​

Forret: Fransk paté med and, valnødder, salat og ristet brød

Hovedret: Skinkeschnitzel i fløde-paprikasauce med sauté kartofler og ærter

vendt i smør*

Tirsdag den 18.​

Fiskedag​

Hovedret: Citronbagt fladfisk med dildsauce, spidskål, kartofler og salat

Dessert: Panna Cotta med vanilje og bærcoulis

Onsdag den 19.​

Forret: Kraftig tomatsuppe med creme fraiche og flute

Hovedret: Millionbøf med urtemos, asier gulerodsråkost 

Torsdag den 20.​

​Hovedret: Kalvehjerter i flødesauce med dampede grønsager, 

kartofler og surt

Dessert: Syltet pære på portvinsmakroner med råcreme

Fredag den 21.​

Ønskemenu

Forret: Hønsekøds-suppe med boller og urter og hjemmebagt flute

Hovedret: Frikadeller med brun sovs, rødkål og kartofler*

Lørdag den 22.​

​Forret: Laksemousse på sprød romaine salat med urtedressing og flute

Hovedret: Kalvespidsbryst med dampet rosenkål, kartofler og peberrodssauce.

Hertil extra peberrod og persille

Søndag den 23.​

​Hovedret: Marineret kalkunbryst med ratatouille, kraftig Provencesauce

og ovnbagte kartofler

Dessert: Modne danske og udenlandske oste med kiks og frugt

Mandag den 24.​

Vegetardag

Forret: Cremet ærtesuppe med mandel & persilledrys, samt godt brød

Hovedret: Vegetarisk Chili sin carne med ris og mangochutney

Tirsdag den 25.​

Fiskedag

Forret: Jordskokkesuppe med smørristede svampe og koldhævet brød

Hovedret: Laks med estragon sauce, porre og pastinakker.

Hertil gurkemeje-ris

Onsdag den 26.​

Hovedret: Hamburgerryg med grønlangkål, karotter, kartofler, 

sennep og surt*

Dessert: Frugtsalat med Elstar æbler og råcreme

Torsdag den 27.​

​Forret: Butterbeans salat med tun, rødløg, citron og godt brød

Hovedret: Oksecuvette med råstegte kartofler, bagte rødder og rødvinssauce

Fredag den 28.​

Hovedret: Kyllingelår stegt med bacon, løg, øl og fløde. 

Hertil selleri og kartofler

Dessert: Hjemmelavet parfait is med brombærcoulis​

Lørdag den 29.​

Hovedret: Kalvefrikassé med ærter og gulerødder, kartofler og persilledrys

Dessert: Æble smuldrekage med marcipan og vaniljeflødeskum

* = retten indeholder svinekød​

​Fonden Lions Park Søllerød

CVR: 10405017 

Lions Park Søllerød, Seniorcenter​

Lendemosevej 4
2850 Nærum 


Tlf.: 45 58 25 00

​Lions Park Søllerød, Plejecenter

Mariehøjvej 23
2850 Nærum


Tlf.: 45 58 25 25